FAGJURY 2017

Smaker, ser og lukter seg frem til årets beste fisk!

Vi samler profesjonelle matsmakere, kokker og Rakfiskentusiaster. Rakfiskteltet er arenaen hvor fagjuryen ser, smaker og lukter seg frem til hvilken av produsentene som tildeles festivalens prestisjefylte pris - årets fagjurypris.

Festivalen sørger for innkjøp og tilberedning av fisk som juryene bedømmer etter. Produsentene vet ikke når eller hvem som handler fisk for festivalens fagjury. Dette gjøres av ulike personer i forkant av festivalen. Festivalens egen kokk sørger for at fiskene blir tilberedt og behandlet i henhold til våre spesifikasjoner. Det er viktig at fagjuryen ikke vet hvilken fisk som tilhører hvilken produsent. Derfor blir fisken servert fagjuryen merket med et tall, og det er kun festivalens kokk og festivalgeneralen som vet hvilken produsent som tilhører hvert enkelt tall. Når fagjuryen offentliggjør hvilket nummer som har vunnet, blir det generalens oppgave og fortelle hvilken produsent dette nummeret tilhører.

Konkurransen mellom rakfiskprodusentene er beinhard, og det ligger stor prestisje i å bli kåret til årets produsent.

Hvem vinner i år??

I teltet på Skiferplassen kan du smake fisk fra alle 8 produsenter som er med å konkurrerer om fagjuryens pris. For å kunne ta turen innom må du enten ha kjøpt DAGSPASS LØRDAG (som også inkluderer inngang i Lavvo og Storteltet på dagtid) eller billett ved inngang til kr. 50,-

DAGSPASS LØRDAG koster kr. 150,-, og du får kjøpt det på Fagernes Turistkontor, Fagernes Kjøpesenter, Billettservice eller ved inngang.

 

FAGJURY 2017

2017 festivalen er under planlegging!