UTVIDER ÅPNINGSTIDEN

Tiden er inne for å åpne Rakfiskløypa torsdag

Festivalen har i flere å jobbet med å utvikle torsdagen. Tilbakemeldinger fra lokale og tilreisende publikummere blir hørt.  Festivalstyret vedtok for kort tid siden å åpne rakfiskløypa allerede torsdag i forbindelse med festivalen.

Rakfiskløypa har i alle år vært rigget midt i Fagernes sentrum, og er kanskje den viktigste årsaken til at så mange velger å besøke festivalen. - Flere har bemerket den store publikumstilstrømningen, spesielt har økningen av tilreisende gjester fredag vært stor. Mange har utrykt et savn etter en dag hvor man kan tusle rundt i litt roligere omgivelser. Det var jo slik fredagen var inntil for noen få år siden, sier Halvorsen.

Festivalen har i flere år jobbet med å utvikle torsdagen.  Det hele startet med Byfanten på Skiferplassen som ble utviklet sammen med Valdres Energi og Nordea. Dette har blitt et godt etablert arrangement som i 2015 holdt hus i Lavvoen for første gang. Teltet på Skiferplassen ble isteden benyttet som restauranttelt og lokalmatmarked. - Det er på tide at rakfiskløypa også åpner torsdag, sier Halvorsen som tror utvidelsen blir godt mottatt blant tilreisende og lokale publikummere.

Påmelding til årets festival åpner snart
Pågangen for å sikre seg plass i sentrum av Fagernes har vær stor. I 2015 var alle tilgjengelige plasser utsolgt fire uker før festivalen. - Det trykket vi opplevde i fjor var helt magisk, sier Håvard Halvorsen. Om ikke mange ukene åpner påmeldingen til årets festival, og skal vi tro festivalgeneralen er det lurt å være raskt ute. - Det er stor rift om plassene, så de som venter til september/oktober med å melde seg på, kan risikere å ikke få plass.

Kvalitet i fokus
Festivalen har et godt rykte blant utstillere og publikum når det gjelder kvalitet på varene som tilbys. - Dette ønsker vi å bli enda bedre på. Under 2015 festivalen gikk vi runder og sjekket standplasser. Det viste seg dessverre at tre av utstillere solgte varer vi ikke ønsket å bli assosiert med. Disse får beskjed om at de ikke lengre får plass hos oss. Utstillere med mat, fortrinnsvis fisk, ost, kjøtt, bakervarer vil bli prioritert avslutter Halvorsen.